Οικονομικότερη λύση για τους Ιταλούς η έτοιμη πίτσα από την παρασκευή της στο σπίτι

Παρότι ο ρυθμός πληθωρισμού για όλα τα υλικά της κλασικής πίτσας Μαργαρίτα στην Ιταλία επιβραδύνθηκε, το κόστος παρασκευής της, συνέχισε να αυξάνεται τον Απρίλιο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται τα στοιχεία του ιταλικού  ινστιτούτου στατιστικής και του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, τα συστατικά της πίτσας (αλεύρι, ντομάτα, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο) και το κόστος ενέργειας για το ψήσιμο της αυξήθηκαν κατά 19% τον Απρίλιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του2022. Ωστόσο οι αυξήσεις των τιμών επιβραδύνθηκαν σε σχέση με τον Μάρτιο, αλλά και με τον περασμένο Νοέμβριο όταν είχαν εκτοξευτεί πάνω από 30%.

Ο δείκτης του Bloomberg λαμβάνοντας υπόψη νέα δεδομένα για τις τιμές των πρώτων υλών και την κατανάλωση ενέργειας αλεύρι που απαιτείται για το μαγείρεμα μιας πίτσας με οικιακό ηλεκτρικό φούρνο, αναφέρει πως σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση με πτώση 11,3%. Ο σχετικός δείκτης για την πίτσα συνεχίζει να ξεπερνά κατά πολύ τον συνολικό πληθωρισμό, ο οποίος ήταν 8,7% τον περασμένο μήνα.

Αντίστοιχα το κόστος αγοράς μιας έτοιμης πίτσας αυξήθηκε μόνο 7,6% σε ετήσια βάση, γεγονός που καθιστά οικονομικότερη τη λύση για τους Ιταλούς να αγοράσουν μία έτοιμη πίτσα από να την παρασκευάσουν οι ίδιοι στο σπίτι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις