«Κανένας παραγωγός δεν θα πωλούσε το λάδι στην Ελλάδα, θα το πουλούσαν στους Ιταλούς και Ισπανούς» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης

Τους λόγους για τους οποίος δεν μπορεί να μπει διατίμηση στο ελαιόλαδο εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, την ίδια στιγμή που οι υψηλές τιμές στο ράφι και οι συνεχείς ανατιμήσεις προκαλούν «πονοκέφαλο» στους καταναλωτές.

«Οι τιμές χονδρικής, σήμερα, στο λάδι είναι γύρω στα 8 με 9 ευρώ. Μπορούμε να αγοράσουμε και να εισάγουμε με 4-5 ευρώ; Όχι. Το λάδι όπου παράγεται στον κόσμο έχει 8-9 ευρώ» σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας το Σάββατο στο Οpen.

«Τι θα συνέβαινε εάν εμείς ερχόμασταν και λέγαμε ”3 ευρώ στον παραγωγό;”. Κανένας παραγωγός δεν θα πωλούσε το λάδι στην Ελλάδα, θα το πουλούσαν στους Ιταλούς και Ισπανούς χονδρεμπόρους που ψάχνουν αυτή τη στιγμή μανιωδώς να βρουν λάδι και να καλύψουν τις παραγγελίες τους. Το να πάμε σε μια διατίμηση και να μείνει η Ελλάδα χωρίς ελαιόλαδο, θα ήταν καταστροφικό γιατί ο καταναλωτής θα έψαχνε στη μαύρη αγορά να αγοράσει ελαιόλαδο» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Οι κινήσει από πλευράς υπουργείου εστιάζουν στη διενέργεια ελέγχων στην αγορά με τον κ. Σκρέκα να επισημαίνει: «Εμείς πάμε σε αυτόν που πουλά το συσκευασμένο προϊόν και να πάμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βάλει ούτε ένα λεπτό παραπάνω από όσα έβαζε το 2021. Ότι δεν θα κερδοσκοπήσει. Το κάνουμε ήδη και εφόσον έχουμε ευρήματα θα τα ανακοινώσουμε».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις