Οι επιχειρήσεις παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας

Ακόμη οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ύψους  40.000 ευρώ τα οποία τους επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα πρατήρια παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Νέα πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων

Ταυτόχρονα, απευθύνονται συστάσεις σε άλλα τρία πρατήρια υγρών καυσίμων ώστε να παύσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού. Από τα συνολικά 11 πρατήρια τα πέντε βρίσκονται στη Λακωνία, από δύο σε Αττική και Ρόδο και από ένα σε Σέρρες και Νάξο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε ανακοινώσει πρόσφατα την επιβολή των πρώτων προστίμων στις επιχειρήσεις που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν την στιγμή που οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται. Ο υπουργός είχε διαβεβαιώσει πώς οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και τα πρόστιμα τσουχτερά προειδοποιώντας πως όποιος επιχειρήσει να βγάλει παραπάνω χρήματα, «θα του πάρουμε το κέρδος επί δυο». Συγκεκριμένα, είχε τονίσει πώς οι έλεγχοι θα αφορούν τόσο τα διυλιστήρια όσο και τα πρατήρια. Την ίδια στιγμή τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2, την νέα επιδότηση καυσίμων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως απάντηση στις συνεχώς αυξανόμενες τιμές καυσίμων.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο λόγος που δεν μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους στα καύσιμα