Από 3 ευρώ θα πωλείται η παραδοσιακή λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα

Του Δημήτρη Χριστούλια

Από 3 έως 3,5 ευρώ θα πωλείται στους φούρνους η παραδοσιακή λαγάνα, χωρίς όμως να αποκλείει κανείς να διατίθεται ακόμη και 4 ή 4,5 ευρώ από μεμονωμένα όμως αρτοποιεία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο FoodLife ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μιχάλης Μούσιος «στα περισσότερα αρτοποιεία της Ελλάδος η τιμή της λαγάνας δεν θα ξεπεράσει τα 3,5 ευρώ».

Σε κάθε περίπτωση η λαγάνα θα πωλείται στα αρτοποιεία περίπου 10% με 15% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχουν φυσικά και αρκετοί φούρνοι οι οποίοι δεν θα αυξήσουν καθόλου την τιμή της παραδοσιακής λαγάνας. Η τιμή φυσικά της λαγάνας θα είναι πολύ ακριβότερη εάν περιέχει ελιές, παντζάρι, μανιτάρια, τομάτα ή άλλα υλικά.

Η ποικιλία στις λαγάνες είναι αρκετά μεγάλη καλύπτοντας ακόμη και τις ανάγκες των πιο απαιτητικών καταναλωτών. Από κανονικό αλεύρι, μέχρι αλεύρι από καλαμπόκι και ολικής άλεσης. Σημειώνεται ότι μια λαγάνα θα πρέπει να ζυγίζει 750 γραμμάρια, ωστόσο ορισμένοι φούρνοι επιλέγουν να παράγουν και μικρότερες λαγάνες τις οποίες πωλούν και σε χαμηλότερες τιμές.

Σε κάθε περίπτωση οι φούρνοι έχουν την τιμητική τους την Καθαρά Δευτέρα και για άλλη μια χρονιά, τηρώντας το έθιμο χιλιάδες πολίτες θα σπεύσουν από νωρίς το πρωί στα αρτοποιεία για να αγοράσουν και φέτος την παραδοσιακή λαγάνα. Το FoodLife σας εύχεται καλή Καθαρά Δευτέρα και καλή Σαρακοστή! 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις