Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαρτίου

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Μαρτίου στις οποίες θα συμπεριληφθούν και τα αναδρομικά δύο μηνών που αφορούν τις αυξήσεις έως 7,5%, που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Ερωτήσεις – απαντήσεις για τις αυξήσεις των συντάξεων και την ενίσχυση των συνταξιούχων

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου – Τι ισχύει για τα αναδρομικά Ιανουαρίου

Αναλυτικά:

  • Την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ .
  • Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου θα δοθούν οι συντάξεις των ταμείων του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου στους ασφαλισμένους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9. Την ίδια ημέρα αναμένεται να καταβληθούν από τον  ΟΠΕΚΑ και οι  συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων .
  • Και την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου θα λάβουν τις συντάξεις τους οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6,8,.

Αναδρομικά Ιανουαρίου 

Κάθε συνταξιούχος ο οποίος είδε τον Ιανουάριο αύξηση στην σύνταξή του ύψους 20 ευρώ, στην σύνταξη του Μαρτίου θα πάρει επιπλέον 40 ευρώ που αντιστοιχούν στις αυξήσεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Από τον Απρίλιο και έως το τέλος του έτους η σύνταξη του επανέρχεται στα επίπεδα του Ιανουαρίου δηλαδή αυξημένα κατά 20 ευρώ σε σχέση με όσα λάμβανε πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: 

Ποια επιδόματα θα δοθούν έως το Πάσχα – Οι δικαιούχοι

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις