Έξαρση του φαινομένου - Συμβουλές προς τους καταναλωτές

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των καταγγελιών για νοθευμένα καύσιμα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, στην ΕΡΤ εκφράζοντας παράλληλα την λύπη της γι’ αυτήν την «αισχρή ενέργεια» που προκαλεί μεγάλες βλάβες στα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, η ζημιά σε ένα όχημα που θα κινηθεί με νοθευμένο καύσιμο είναι μεγάλη και πολλές φορές ξεπερνά τα χίλια ευρώ.

Νοθευμένα καύσιμα: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Σύμφωνα με την κ. Ζάγκα, οι καταναλωτές πρέπει να έχουν σταθερά το δικό τους πρατήριο καθώς όπως τονίζει “φθηνή βενζίνη δεν υπάρχει”. Επιπλέον, συμβούλευσε μάλιστα τους οδηγούς να κρατάνε τις αποδείξεις και να απευθυνθούν αμέσως τόσο στο κατάστημα καυσίμων όσο και στην εταιρεία. Σύμφωνα με την πρόεδρο των Βενζινοπωλών Αττικής «οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα μαγαζιά τους».

Ταυτόχρονα, οι οι οδηγοί, με το που ακινητοποιείται το αυτοκίνητό τους να τηλεφωνούν στην αστυνομία και στο 1520 και να καταγγέλλουν τη νοθεία. «Το κράτος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα νοθεία» δήλωσε σχετικά η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής.

Παράλληλα, ο Ιορδάνης Παππάς, τεχνικός σύμβουλος αυτοκινήτων, αποκάλυψε ότι το κόστος για τα βενζινοκίνητα οχήματα ξεκινάει από τα 500 € και στα πετρελαιοκίνητα μπορούμε να φτάσουμε και τα 5.000 €.

Διαβάστε επίσης: 

ΑΑΔΕ: Θα σφραγίζονται τα πρατήρια που πωλούν νοθευμένα καύσιμα