Η παραγωγή μπύρας με αλκοόλ αυξήθηκε κατά 7% το 2022 επιστρέφοντας περίπου στα προ πανδημίας επίπεδα

Η συνολική παραγωγή μπύρας της ΕΕ -με και χωρίς αλκοόλ- το 2022 ισοδυναμούσε με σχεδόν 80 λίτρα ανά κάτοικο.

Συνολικά οι χώρες της ΕΕ παρήγαγαν σχεδόν 34,3 δισ. λίτρα μπύρας που περιείχε αλκοόλ και 1,6 δισ. λίτρα μπύρας που περιείχε λιγότερο από 0,5% αλκοόλ ή ήταν χωρίς αλκοόλ σύμφωνα με τη Eurostat.

Σε σύγκριση με το 2021, η παραγωγή μπύρας με αλκοόλ αυξήθηκε κατά 7%, επιστρέφοντας περίπου στα προ πανδημίας επίπεδα του 2019 ενώ όσον αφορά στην μπύρα χωρίς αλκοόλ, δεν υπήρξε καμία αλλαγή σε σύγκριση με το 2021.

Η Γερμανία συνέχισε και 2022 να είναι ο κορυφαίος παραγωγός στην ΕΕ με 7,6 δισ. λίτρα (πάνω από το 22% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ). Δηλαδή πάνω από μία στις τέσσερις μπύρες που περιέχουν αλκοόλ και παράγονται στην ΕΕ προέρχεται από τη Γερμανία.

Ακολουθεί η Ισπανία με 3,9 δισ. λίτρα παραγωγής (πάνω από το 11% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ), η Πολωνία με 3,7 δισ. λίτρα (11%), η Ολλανδία με 2,6 δισ. λίτρα (σχεδόν 8%) και η Γαλλία με την Ιταλία, με 2,0 δισεκατομμύρια λίτρα (6%), αμφότερες.

Στις εξαγωγές η Ολλανδία συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή  καθώς εξήγαγε συνολικά (εντός και εκτός ΕΕ) 2,6 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 27% των συνολικών εξαγωγών μπύρας στην ΕΕ.

Ακολούθησαν το Βέλγιο (1,6 δισ. λίτρα, 17%), η Γερμανία (1,5 δισ. λίτρα, 16%), η Τσεχία (0,6 δισ. λίτρα, 6%) και η Ιρλανδία (0,4 δισ. λίτρα, 5%).

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις