Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης

Μνημόνιο συνεργασίας, στόχος του οποίου είναι η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων της Γένοβας και του Πειραιά, υπέγραψαν, στη Γένοβα, οι πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Γένοβας, Λουίτζι Ατανάσιο.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της πρώτης ευρωπαϊκής έκθεσης κρουαζιέρας «Clia Innovation Expo» που διοργανώνει η CLIA, 12-14 Μαρτίου 2024, στην Γένοβα της Ιταλίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, τα δύο επιλιμένια επιμελητήρια θα διαβουλεύονται για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θα πραγματοποιούν κοινές συναντήσεις για τη βελτίωση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Γένοβας και Πειραιά, ενώ θα ανταλλάσσουν οικονομικές και νομικές πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεών τους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, επίσης, στην ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στα πεδία της συνεργασίας, αλλά και των συνεργειών, καθώς και για την αξιοποίηση προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και που προωθούν την εδαφική συνεργασία, τη γαλάζια ανάπτυξη, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση. Ακόμη, προβλέπεται η διοργάνωση σεμιναρίων, εκθέσεων, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων προκειμένου να εξοικειωθούν οι επιχειρηματικές κοινότητες με την οικονομία και τις εξαγωγικές δυνατότητες της Γένοβας και του Πειραιά.

Στην εκδήλωση για την υπογραφή του μνημονίου, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της αντιπροσωπείας από επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΠ, οι οποίες και παρουσιάζονται στην Clia Innovation Expo.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΠ που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν οι: Poseidon Ο.Ε., Αφοί Σ. Κορκιδη Ο.Ε., Κ.Α. Συνοδινός Α.Ε., Golden Cargo Α.Ε., Όμιλος ONEX, Βανός Α.Ε., Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ, Εισαγωγαί Μαυρίκος Α.Ε., Αφοί Μαντούβαλοι Α.Ε., Κατράδης ΑΒΕΕ, Β. Σαβράμης Ε.Π.Ε., Τerraco E.Π.Ε. και Marita Ελλάς Α.Ε.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε: «Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων της Γένοβας και του Πειραιά είναι ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα της άσκησης εξωστρεφούς πολιτικής που υποστηρίζει το ΕΒΕΠ και εφαρμόζει η πειραϊκή επιχειρηματικότητα. Η σύσφιξη των επιχειρηματικών – επιχειρησιακών σχέσεων μεταξύ των μελών των δύο επιλιμένιων επιμελητηρίων, στην περιφέρεια των οποίων υπάρχουν δύο μεγάλα λιμάνια με ιδιαίτερο ρόλο στις οικονομίες των δύο χώρων, θα προσδώσει ιδιαίτερη δυναμική στη γαλάζια ανάπτυξη, τη σημασία της οποίας κατανοούν ιδιαίτερα οι δύο παραδοσιακά εμπορικές επιχειρηματικές κοινότητες. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η έντονη παρουσία των μελών του επιμελητηρίου μας, στην πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση της Clia, έδωσε τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις εφοδιασμού και ναυπηγοεπισκευής να μπουν στο “χάρτη” επιλογής των απαραίτητων υπηρεσιών του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις