"Κλείνουν" τους διακόπτες οι Έλληνες για να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος

Κατά 12,92% μειώθηκε η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Συγκεκριμένα, η συνολική ζήτηση τον Αύγουστο του 2021 διαμορφώθηκε σε 5.325GWh ενώ τον φετινό Αύγουστο σε 4.641 GWh. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, οι Έλληνες επιλέγουν να “κλείσουν τους διακόπτες” καθώς η ενεργειακή κρίση φουσκώνει κάθε μήνα και περισσότερο τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα, πρόκειται για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα που παρατηρείται μείωση στην ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και τον Ιούλιο σημειώθηκε μείωση της τάξης του 11,02%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό που αφορά την μείωση στην ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από το δίκτυο, δηλαδή από τους οικιακούς καταναλωτές καθώς και τους επαγγελματικούς της χαμηλής και της μέσης τάσης. Συγκεκριμένα φέτος τον Αύγουστο ζητήθηκαν 637GWh λιγότερες, με τη μείωση να φτάνει σε ποσοστό το 13,9%. Στην υψηλή τάση ζητήθηκαν 17GWh λιγότερες ή αλλιώς είχαμε μείωση της τάξης του 3,2%,  ενώ μειωμένη κατά 33GWh ήταν και η ζήτηση στη διασύνδεση της Κρήτης.

Όπως όλα δείχνουν οι καταναλωτές πασχίζουν να επιτύχουν μείωση στην κατανάλωση ρεύματος, πράγμα που αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες καθώς οι νέες κλιμακωτές επιδοτήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προϋποθέτουν εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: 

Ανακοινώθηκε η κλιμακωτή επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος – Ποιοι θα λάβουν μεγαλύτερο ποσό

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις