Πού θα ισχύει προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας λόγω έργων του μετρό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα έως και τις 22 Αυγούστου στο κέντρο της Αθήνας λόγω έργων για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό. Θα ισχύει προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω έργων για την γραμμή 4 του Μετρό

Συγκεκριμένα, τα οδικά τμήματα που θα ισχύσει η διακοπή της κυκλοφορίας είναι:

  • Στο αριστερό τμήμα του οδοστρώματος της οδού Κανάρη, στο τμήμα της από το ύψος του πεζόδρομου Μηλιώνη έως το ύψος της Πλ. Φιλικής Εταιρείας.
  • Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την εναπομένουσα πλάτους 4μ. λωρίδας κυκλοφορίας.
  • Επί της οδού Πλατείας Φιλικής Εταιρείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πατρ. Ιωακείμ και Καψάλη με πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης μέσω του εργοταξιακού χώρου.
  • Επί της οδού Πατρ. Ιωακείμ, στο τμήμα της από το ύψος του πεζόδρομου Τσακάλωφ έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Σκουφά.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται:

  • Στο ρεύμα κυκλοφορίας της Πατρ. Ιωακείμ, από την οδό Σκουφά έως την οδό Κανάρη, μέσω μίας λωρίδας κυκλοφορίας πλάτους 4,50μ.
  • Από και προς τη Μαράσλειο, από το ύψος της οδού Αναγνωστοπούλου, η κίνηση των οχημάτων, καθώς και η τροφοδοσία των καταστημάτων επί της οδού Πατρ. Ιωακείμ θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Διαβάστε επίσης: 

Επέκταση μετρό προς Πειραιά: Ξεκινούν από σήμερα τα δοκιμαστικά δρομολόγια – Ποιοι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί