Έλληνες και ξένοι τουρίστες δείχνουν την προτίμηση τους στο νησί των Φαιάκων

Στην κορυφή των προτιμήσεων για Έλληνες και ξένους τουρίστες βρίσκεται η Κέρκυρα αυτό το καλοκαίρι. Η αυξημένη τουριστική κίνηση στην Κέρκυρα προκύπτει και από τα εντυπωσιακά νούμερα των κρατήσεων στα ξενοδοχεία του νησιού αφού η πληρότητα για τον μήνα Ιούνιο κινήθηκε μεταξύ 70% – 90% και οι πρόκρατήσεις του Ιουλίου αγγίζουν το 80%-90% στα μεγάλα ξενοδοχεία.

Αυξημένη η τουριστική κίνηση στην Κέρκυρα τον Ιούνιο

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, “στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας επιβιβάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ιουνίου περισσότεροι από 300.000 τουρίστες μόνο από το εξωτερικό, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων κατά τον τρέχον μήνα”.

Συγκεκριμένα, ο Ιούνιος κατέγραψε 1827 πτήσεις εξωτερικού, εκ των οποίων οι 600 ήταν από τη Μ. Βρετανία, οι 341 από τη Γερμανία, οι 178 από την Ιταλία, οι 134 από την Πολωνία , 92 από Γαλλία, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως μετά από τρία χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, “ενεργοποιήθηκαν πτήσεις και από τις βόρειες χώρες, Σουηδία, Φιλανδία και Νορβηγία”. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, 67 κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν για μονοήμερες διακοπές το νησί κατά τον μήνα Ιούνιο, ενώ τον Ιούλιο αναμένεται να “δέσουν” 72 κρουαζιερόπλοια.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός επιβατών που φτάνουν στην Κέρκυρα και ακτοπλοϊκώς, καθώς οι Έλληνες φαίνεται να αγαπούν ιδιαίτερα το νησί του Ιονίου και να δείχνουν κάθε χρόνο της προτίμησή τους.