Εκείνο ωστόσο που πλήττει τον κλάδο είναι η αύξηση του λειτουργικού κόστους κατά 44% λόγω ενέργειας και πρώτων υλών

Μια καλή χρονιά για την εστίαση και κυρίως στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας ήταν το 2023 όπως επισήμανε ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Θετική εικόνα είχε ο κλάδος και την περίοδο των γιορτών αν και υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις στις γιορτές λόγω ασθενειών αλλά και προειδοποιήσεων για τον κορονοϊό. Δεν επισκίασαν ωστόσο τη συνολικά καλή εικόνα της περιόδου των γιορτών, πρόσθεσε ο κ. Καββαθάς.  Εκείνο ωστόσο που πλήττει την εστίαση είναι η αύξηση του λειτουργικού κόστους κατά 44% λόγω ενέργειας και πρώτων υλών, τόνισε. Το επόμενο διάστημα υπάρχουν πολλές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις εστίασης οπότε δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον, ανέφερε. Αναμέναμε μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε ολόκληρη την εστίαση πράγμα που δεν έγινε και μάλιστα αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα αναψυκτικά από 1ης Ιανουαρίου. Γενικά στην εστίαση είχαμε μείωση του όγκου των παραγγελιών αλλά και της συχνότητας των παραγγελιών, κατέληξε ο κ. Καββαθάς.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις