Περιορίζουν τις εξόδους για φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια οι τουρίστες

Μειωμένος περί το 20% εμφανίζεται ο τζίρος των επιχειρήσεων εστίασης το φετινό καλοκαίρι σε δημοφιλή νησιά της χώρας καθώς οι τουρίστες κάνουν λιγότερες δαπάνες για φαγητό και περιορίζουν τις μέρες των διακοπών τους.

Όσον αφορά στην κατανάλωση, το ποσοστό της πτώσης είναι ακόμη υψηλότερο καθώς οι τιμές στους καταλόγους των καταστημάτων εστίασης είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι.

Πολλοί τουρίστες προκειμένου να μειώσουν το κόστος των διακοπών «κόβουν» τις εξόδους για φαγητό και επιλέγουν συχνά είτε φαγητό στο χέρι, είτε take away ή ακόμη και να μαγειρέψουν στο κατάλυμά τους, εφόσον έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Οι επαγγελματίες της εστίασης ευελπιστούν σε καλύτερη εικόνα τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου αν και παρατηρούν πως οι εγχώριοι επισκέπτες – οι οποίοι αποτελούν σε μεγάλο ποσοστό τους τουρίστες του Αυγούστου – εμφανίζονται έως τώρα στην καλοκαιρινή σεζόν ιδιαίτερα συγκρατημένοι στις δαπάνες τους λόγω της πίεσης που δέχεται το διαθέσιμο εισόδημα τους από την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περίοδος για τους επιχειρηματίες της εστίασης στα νησιά είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι τους τρεις μήνες του καλοκαιριού κάνουν περίπου το 80% του ετήσιου τζίρου τους.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις