Πόσο κοστίζει τώρα γαλοπούλα και χοιρινό

Το μεγαλύτερο κόστος της τελευταία 20ετίας θα έχει το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της “Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής”. Όπως δήλωσε ο κρεοπώλης Βασίλης Ντεληφιλιππίδης μιλώντας στην ΕΡΤ, η πίεση που ασκούν οι τιμές προκαλεί ανησυχία στους επαγγελματίες του κλάδου ειδικά όσον αφορά την περίοδο των γιορτών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κόστος των βασικών τροφίμων που συναντάμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, δηλαδή του χοιρινού και της γαλοπούλας, έχουν αυξηθεί κατά 20% φέτος ανεβάζοντας την συνολική τιμή του γιορτινού γεύματος.

«Η ακρίβεια που χτυπά φέτος το γιορτινό τραπέζι είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών σε όλα τα είδη. Κατά μέσο όρο έχουμε αύξηση 20%. Εμείς σαν επαγγελματίες ανησυχούμε […] Μην έχουμε μια πίεση ανοδικών τιμών μέσα στις γιορτές. Ευελπιστώ να πάμε καλά», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, το χοιρινό πωλείται στα 7 ευρώ το κιλό και η γαλοπούλα η ελληνική κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό. Οι εισαγόμενες κινούνται γύρω στα 7,5 με 8 ευρώ το κιλά, σύμφωνα με τον κ. Ντεληφιλιππίδης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής δεσμεύτηκε πως οι επαγγελματίες θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να κρατηθούν οι τιμές όσο γίνεται σταθερές ενώ παρότρυνε  τα μέλη της Ένωσης να κατανοήσουν την οικονομική αδυναμία του Έλληνα καταναλωτή και να συγκρατήσουν τις τιμές.

Διαβάστε επίσης: 

Ανατιμήσεις και στα χριστουγεννιάτικα γλυκά: Ακριβότερα φέτος μελομακάρονα – κουραμπιέδες

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις