Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2022

Τα 565,34 εκατ. λίτρα έφτασε το 2022 η παραγωγή μπύρας στην Ελλάδα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 41% σε σχέση με το 2021.

Αυξημένη ήταν και σε σύγκριση με το 2019 το έτος προ πανδημίας δηλαδή, όταν και είχε διαμορφωθεί στα  397,69 εκατ. λίτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η χώρα μας πλέον βρίσκεται στην 8η θέση στην παραγωγή  μπύρας ανάμεσα σε 18 χώρες της ΕΕ για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Η Γερμανία παραμένει στην κορυφή με 7,6 δισ. λίτρα, αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από το 22% της συνολικής παραγωγής της Ε.Ε. Ουσιαστικά, περίπου μία στις τέσσερις μπύρες που περιέχουν αλκοόλ και παράγονται στην Ε.Ε. έχουν ως χώρα προέλευσης τη Γερμανία.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ισπανία με 3,9 δισ. λίτρα (πάνω από το 11% της συνολικής παραγωγής της Ε.Ε.) και ακολούθησαν η Πολωνία με 3,7 δισ. λίτρα (11%), η Ολλανδία με 2,6 δισ. λίτρα (σχεδόν 8%) και η Γαλλία και η Ιταλία, αμφότερες με 2 δισ. λίτρα (6%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το περασμένο έτος οι χώρες της Ε.Ε. παρήγαγαν σχεδόν 34,3 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας με αλκοόλ και 1,6 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχε αλκοόλ λιγότερο από 0,5% ή δεν είχε καθόλου αλκοόλη. Σε σχέση με το 2021, η παραγωγή μπύρας με αλκοόλ στην Ε.Ε. ενισχύθηκε κατά 7%, αγγίζοντας σχεδόν τα επίπεδα του 2019 όταν η παραγωγή είχε διαμορφωθεί στα 34,7 δισ. λίτρα. Στη μπύρα χωρίς αλκοόλ, η παραγωγή παράμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το 2021.


Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις