Μαγειρεύουμε έξυπνα, κάνουμε καλύτερο προγραμματισμό και αποθηκεύουμε τα τρόφιμα σωστά

Τον τελευταίο καιρό, πολύς λόγος γίνεται για το μείζον πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων – ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σε ανησυχητικά επίπεδα, σε κάθε γωνιά του αναπτυγμένου κόσμου. Συγκεκριμένα, 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων πετιούνται, παγκοσμίως, κάθε χρόνο. Ωστόσο, αν και οι αριθμοί που σχετίζονται με το φαινόμενο είναι τόσο εντυπωσιακοί και μένουν στο μυαλό μας, δεν συζητάμε αρκετά για το πώς μπορούμε να τους μειώσουμε. Ας μιλήσουμε, λοιπόν, λίγο παραπάνω για τα βήματα που θα οδηγήσουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις