Διαβάστε τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Έντονη συζήτηση προκάλεσε στο Βέλγιο η δήλωση του ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Πολ Μανιέτ, περί της κατάργησης του ηλεκτρονικού εμπορίου με στόχο την ενίσχυση των φυσικών καταστημάτων και τη μείωση των υπερωριών των εργαζομένων στις αποθήκες της χώρας. Ο Μανιέτ, υπογράμμισε ότι θεωρεί το ηλεκτρονικό εμπόριο κοινωνική και οικολογική υποβάθμιση και υπονομευτή των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τη Eurostat, το 75% των Βέλγων ηλικίας 16 έως 74 ετών πραγματοποίησαν τουλάχιστον μια ηλεκτρονική αγορά εντός του 2021, ξεπερνώντας ελαφρώς το μέσο όρο των 27 κρατών-μελών της ΕΕ. Τις συνήθειες των καταναλωτών μετέβαλε και επηρέασε καθοριστικά και η πανδημία του COVID-19.

Με αφορμή τη θέσπιση νέων μέτρων της βελγικής κυβέρνησης για την νυχτερινή εργασία, ο Μανιέτ τόνισε ότι αυτή θα πρέπει να περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα, όπως στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να μην περιλαμβάνει εξαντλητικά ωράρια που εξουθενώνουν τους εργαζόμενους και επιβαρύνουν την υγεία τους.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις και μεταξύ των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνέστησαν την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ ηλεκτρονικών και φυσικών αγορών, επισημαίνοντας τα οφέλη του ηλεκτρονικού εμπορίου και τη σημασία τους για την αγορά και την οικονομία.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις