Ενώ οι γονείς δεν πρέπει να βάζουν το παιδί τους σε αυστηρή δίαιτα χωρίς να συμβουλευτούν γιατρό ή διαιτολόγο, είναι σημαντικό να επιλέγουν υγιεινά σνακ.

Αυτοί είναι οι δυο βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι τα snacks για παιδιά θα είναι υγιεινά.

Τα snacks για παιδιά που είναι πραγματικά υγιεινά

Διατηρήστε τη διατροφή του παιδιού σας ενδιαφέρουσα και πολύχρωμη

Τα παιδιά, ειδικά τα επιλεκτικά στο φαγητό, μπορεί να καταλήξουν σε μια μονότονη διατροφή. Είναι σημαντικό οι γονείς να εισάγουν ποικιλία στη διατροφή των παιδιών τους, ειδικά όταν πρόκειται για φρούτα και λαχανικά.

Η διατροφή είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης ενός παιδιού. Η ενθάρρυνση των παιδιών να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα, η διασφάλιση ότι τα γεύματά τους είναι όσο το δυνατόν πιο θρεπτικά και η ενσωμάτωση διαφοροποιημένων πηγών πρωτεΐνης – συμπεριλαμβανομένων των φυτικών επιλογών – είναι πολύ σημαντικό, αλλά μερικές φορές μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση για τους γονείς. Η μονότονη διατροφή με πολύ μικρή ποικιλία συμβάλλει σε προβλήματα παχυσαρκίας, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές

Οι γονείς δεν μπορούν να είναι πάντα με τα παιδιά τους 24/7. Είναι σημαντικό να τους διδάξετε να κάνουν τις σωστές επιλογές για τον εαυτό τους, όχι μόνο παρέχοντας διασκεδαστικά και υγιεινά σνακ στο σπίτι, αλλά διδάσκοντάς τους τι να προσέχουν και πώς οι ανθυγιεινές επιλογές μπορούν να επηρεάσουν την υγεία τους.

Αφήστε τα παιδιά να συμμετέχουν στον προγραμματισμό, τις αγορές και το μαγείρεμα γευμάτων ή την προετοιμασία σνακ. Μιλήστε στα παιδιά σας για επιλογές με χαμηλότερα λιπαρά και εφοδιάστε το ντουλάπι με επιλογές με λιγότερες θερμίδες, όπως ωμά λαχανικά, φρούτα και γάλα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις