Ποιά θρεπτικά συστατικά εμπεριέχουν.

Τα οφέλη των αυγών στη διατροφή των παιδιών είναι πολλά, γι’ αυτό άλλωστε η συγκεκριμένη τροφή εντάσσεται στο διατροφολόγιο των παιδιών ήδη από τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Περιέχουν βιταμίνες, καλά λιπαρά και πολλά θρεπτικά στοιχεία που επιδρούν καθοριστικά στην ανάπτυξη και την υγιή σωματική διάπλαση των παιδιών. Μαζί με το κοτόπουλο, τους ξηρούς καρπούς, το κόκκινο κρέας, αποτελούν τις κύριες πηγές πρωτεϊνών για τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες.

Επίσης τα αυγά περιέχουν χολίνη, μια βιταμίνη που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ήπατος και του μεταβολισμού. Παράλληλα, περιέχουν  λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο από τα σημαντικότερα θρεπτικά στοιχεία για την υγεία των ματιών.

Ωστόσο, εκτός από τα παραπάνω θρεπτικά στοιχεία, τα αυγά περιέχουν χοληστερόλη, μια λιπαρή ουσία , η πρόσληψη της οποίας σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό. Ένα αυγό περιέχει 187 mg χοληστερόλης ενώ η ενδεδειγμένη ποσότητα χοληστερόλης που σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να λαμβάνουν τα παιδιά ημερησίως, δεν ξεπερνά τα 300 mg.

Το αυγό είναι μια τροφή που περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των οστών τους  και την ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενώ τα  οφέλη τους στην παιδική διατροφή είναι ανεκτίμητα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις