Πολλαπλή εκπροσώπηση έχει η χώρα μας και στη 10αδα με τις κορυφαίες περιοχές στον κόσμο για φαγητό

Την κορυφή, στην λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο, κατέκτησε η γραβιέρα Νάξου.

«Παρασκευάζεται στη Νάξο από τις αρχές του 1900, κυρίως από τοπικό αγελαδινό γάλα, με μικρές προσθήκες πρόβειου ή κατσικίσιου γάλακτος. Παραδοσιακά, παλαιώνει για αρκετούς μήνες, κατά τους οποίους γίνεται συμπαγής και αποκτά μια ήπια, ισορροπημένη γεύση, τυπική των κυκλαδίτικων τυριών» αναφέρει ο γαστρονομικός οδηγός ο οποίος  βαθμολογεί το ελληνικό τυρί με 4,6.


Η ελληνική κουζίνα σύμφωνα με την κατάταξη που ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ, αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη στον κόσμο πίσω από την ιταλική, πέφτοντας από την κορυφή όπου είχε βρεθεί πέρσι.

Στα δέκα κορυφαία πιάτα της με βάση τις βαθμολογίες, κυριαρχούν τα τυριά.

Αναλυτικά:

1. Γραβιέρα Νάξου

2. Τρίγωνα Πανοράματος

3. Κοντοσουβλι

4. Γραβιέρα Κρήτης

5. Κεφαλογραβιέρα

6. Μετσοβόνε

7. Σαγανάκι

8. Παϊδάκια

9. Καλαθάκι Λήμνου

Παράλληλα, πολλαπλή εκπροσώπηση έχει η χώρα μας στη 1οαδα με τις κορυφαίες περιοχές στον κόσμο για φαγητό. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Καμπανία στην Ιταλία και ακολουθεί ακόμη μία ιταλική,η Εμίλια-Ρομάνα. Στη 3η θέση βρίσκεται η Κρήτη, στην 5η η Μακεδονία, στην 6η οι Κυκλάδες, στην 8η η Πελοπόννησος και στη 10η το βόρειο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις