Από τη MISKO

Οι μακαρονοσαλάτες αποτελούν μια εύκολη λύση για το καθημερινό μας γεύμα.

Αυτές είναι τρεις vegan συνταγές από τη MISKO.

Μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι, ντομάτα και αβοκάντο

Υλικά

MISKO Κοφτό

500 γρ. Κοφτό MISKO

350 γρ. βρασμένο καλαμπόκι

4 μέτριες ντομάτες, ξεσποριασμένες, κομμένες σε κύβους

3 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 κ.σ. μουστάρδα

½ ματσάκι φρέσκα μυρώνια ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό μακαρονάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε το Κοφτό μακαρονάκι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μπολ ανακατεύουμε απαλά τα ζυμαρικά, το καλαμπόκι, τις ντομάτες και τα αβοκάντο.

Σε μικρό μπολάκι χτυπάμε καλά τη μουστάρδα με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά του μπολ.

Προσθέτουμε τα μυρώνια ή το μαϊντανό, ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως.

Ζεστή μακαρονοσαλάτα με γλυκοπατάτες και superfoods

Υλικά

250 γρ. Σουσαμάκι MISKO

2 γλυκοπατάτες σε κύβους

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

60 γρ. σταφίδες ξανθές

30 γρ. goji berries

2 κ.σ. κολοκυθόσπορους

3 κ.σ. ηλιόσπορους

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι ρόκα baby

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το dressing

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μηλόξυδο

1 κ.γ. maple syrup

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Σουσαμάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα ραντίζουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 6-8 λεπτά και τις μεταφέρουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες, τα goji berries, τους κολοκυθόσπορους, τους ηλιόσπορους, τον μαϊντανό και την ρόκα και ανακατεύουμε απαλά.

Ετοιμάζουμε το dressing. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το maple syrup, το σκόρδο και την μουστάρδα και πολτοποιούμε.

Περιχύνουμε με το dressing το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε την μακαρονοσαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δροσερή μακαρονοσαλάτα με πολύχρωμα λαχανικά

Υλικά

500 γρ. Κοφτό MISKO

200 γρ. αρακά βρασμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια

1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια

1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια

5 λιαστές ντομάτες χονδροκομμένες

200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα χονδροτριμμένα

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

90 ml ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα βάζουμε να στραγγίξουν καλά.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε τον αρακά, τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, τα καρότα, τον μαϊντανό, το δυόσμο και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις