Δείτε τη λίστα του Taste Atlas

Στη 4η και τη 10η θέση στη λίστα με τα 10 κορυφαία επιδόρπια με τυρί, συμπεριέλαβε το Τaste Atlas δύο ελληνικές πίτες. 

Η παραδοσιακή μελόπιτα Σίφνου, η οποία «συνδυάζει φρέσκο ​​τυρί, κατά προτίμηση μυζήθρα με βάση το πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, αυγά και μέλι, και συνήθως ψήνεται ως στρογγυλό κέικ χωρίς κόρα» όπως αναφέρει ο γαστρονομικός οδηγός κατέλαβε την 4η θέση.

Στην 10 θέση συναντάμε ακόμη μία ελληνική παραδοσιακή πίτα, τη  Σφακιανόπιτα. «Ένα παραδοσιακό κρητικό έδεσμα που συνδυάζει στρώσεις από λεπτή ζύμη και μαλακό λευκό τυρί. Η πίτα συνήθως φτιάχνεται με αλεύρι, ελαιόλαδο, νερό, αλάτι και ένα σφηνάκι ρακί και αντί να γεμίζεται με τοπική μυζήθρα , η ζύμη ζυμώνεται με το τυρί. Στη συνέχεια, ολόκληρο το μείγμα σε λεπτή στρώση τηγανίζεται μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό», σημειώνει το Taste Atlas.

Δείτε το top 10:

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις