Με την υπογραφή του οινολόγου του Κτήματος Σεμέλη, Γιάννη Φλεριανού

Το ελληνικό καλοκαίρι εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα, είναι και ανακαλύψεις, γευστικές, αρωματικές, με ιστορία και υπογραφή. Το κρασί, τους θερινούς μήνες, αποκτά διαφορετική διάθεση, πιο ανάλαφρη και ευχάριστη, όπως κι εμείς άλλωστε.

 Για τις καλοκαιρινές προτάσεις, το Κτήμα Σεμέλη παρουσιάζει το Seméli MALAGOUSIA Cuvée Spéciale, μία εκλεπτυσμένη έκφραση της αγαπημένης ποικιλίας Μαλαγουζιά, με την υπογραφή του οινολόγου του Κτήματος, Γιάννη Φλεριανού.

Με λαμπερό αχυρόξανθο χρώμα και φίνα, εκλεπτυσμένη παρουσία στο ποτήρι, εκφράζει ιδανικά την κομψότητα και το αρωματικό μεγαλείο της ποικιλίας. Ωριμάζει για 5 μήνες πάνω στις λεπτές οινολάσπες με μερική χρήση βαρελιού ακακίας. Η ακακία προσδίδει δομή και επιπλέον νότες φρούτων και λουλουδιών, αναδεικνύοντας τη φινέτσα της ποικιλίας.

Στη μύτη ξεδιπλώνεται ένα σύνθετο αρωματικό προφίλ με νότες από γλυκό τριαντάφυλλο, σιρόπι ροδάκινου, πεπόνι, αχλάδι, ώριμα εξωτικά φρούτα και φρέσκα μεσογειακά βότανα. Στο στόμα είναι πλούσιο, ζωηρό και ισορροπημένο, με διακριτικές νύξεις ορυκτών και περγαμόντου, ενώ η επίγευση είναι δροσερή, με μακρά διάρκεια και αρώματα λεμονόχορτου και πικάντικες νότες που προσθέτουν βάθος και φινέτσα.

Σερβίρεται ιδανικά στους 10–12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου και συνοδεύει αρμονικά θαλασσινά, ψητά ψάρια, πουλερικά και λαχανικά στη σχάρα. Ταιριάζει επίσης εξαιρετικά με γαστρονομικές επιλογές όπως ψαρονέφρι με κάρυ, ριζότο με σπαράγγια, ζυμαρικά με πλούσιες σάλτσες και πιάτα με κρεμώδη τυριά.

Για όσους αγαπούν τις εξελιγμένες εκφράσεις, μπορεί να παλαιώσει στο κελάρι για 2–3 χρόνια, αποκτώντας έναν πιο ώριμο και σύνθετο χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις