Ένας στους δύο Έλληνες μαγειρεύει συστηματικά στις διακοπές του

Η δαπάνη στα τρόφιμα εκτός εστίασης ανέρχεται σε 153 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ
Στροφή σε πιο οικονομικές λύσεις κάνουν και στις διακοπές τους οι Έλληνες την ίδια στιγμή που μόλις οι μισοί σχεδιάζουν να φύγουν το φετινό καλοκαίρι.
Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΕΛΚΑ, το 50% δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές το 62% επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ, πιθανότατα σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων από την εστίαση.
Παράλληλα, το 71% επισκέπτεται φούρνους και αρτοποιεία. Μόλις το 21% δηλώνει ότι δεν μαγειρεύει ποτέ, Ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι πάνω από τους μισούς (53%) δηλώνουν ότι προτιμούν να αγοράζουν τοπικά προϊόντα, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και πιθανόν αναζητώντας αυθεντικές αλλά οικονομικά προσιτές γεύσεις. Συνολικά, διαμορφώνεται μια εικόνα διακοπών με έμφαση στον έλεγχο των εξόδων και την ενίσχυση της διατροφικής αυτάρκειας.
Κατά μέσο όρο δηλώνουν ότι ξοδεύουν 24 ευρώ για τουριστικά είδη και 25 ευρώ για μη τουριστικά είδη (όπως ρούχα, είδη για το σπίτι ή τεχνολογικά προϊόντα). Αντίθετα σημαντικά αυξημένη δαπάνη στα τρόφιμα εκτός εστίασης, που ανέρχεται σε 153 ευρώ. Συνολικά η δαπάνη ξεπερνά τα 200 ευρώ. Το εύρημα αυτό εμμέσως επιβεβαιώνει την τάση μαγειρέματος στις διακοπές και την εντατική επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ και φούρνους, που προαναφέρθηκε.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις