Ελληνική πρωτιά στο top 10 των καλύτερων πιάτων με γαρίδες στον κόσμο

Τα πιάτα που ξεχώρισε το Taste Atlas
Το συμιακό γαριδάκι κατέκτησε τη κορυφή στη λίστα των 10 καλύτερων πιάτων στον κόσμο με γαρίδες που δημοσίευσε το Taste Atlas, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 4,6.
«Μια θαλασσινή λιχουδιά του ελληνικού νησιού της Σύμης, το συμιακό γαριδάκι ή γαρίδα Σύμης είναι μια μοναδική ποικιλία μικροσκοπικών γαρίδων που ζουν στη θάλασσα γύρω από το νησί. Φωτεινά κόκκινα, ντελικάτα και γλυκά, τα μικρά γαριδάκια είναι γεμάτα γεύση, γεγονός που τα έχει κάνει διάσημα σε όλη τη χώρα και όχι μόνο. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να απολαύσετε αυτές τις μικροσκοπικές γαρίδες είναι το τραγανό τηγάνισμα σε ελαιόλαδο και σκόρδο, συνήθως καρυκευμένο μόνο με αλάτι και πιπέρι. Λόγω της φύσης τους, οι τηγανητές γαρίδες συνήθως τρώγονται ολόκληρες» αναφέρει ο γαστρονομικός οδηγός.
«Μερικές φορές μπορούν να καλυφθούν με αλεύρι και κορν φλάουρ πριν από το τηγάνισμα και συνήθως δεν εμπλουτίζονται με άλλα αρώματα ή σάλτσες, εκτός από μια προαιρετική δόση λεμονιού. Οι τηγανητές γαρίδες Σύμης αποτελούν έναν εξαιρετικό μεζέ μαζί με ένα ποτήρι ούζο ή τοπική ρακή. Στη Σύμη, μια ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτές τις ξεχωριστές γαρίδες και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο» προσθέτει.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις