Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου Low Salt Olives με τίτλο «Παραγωγή νέου προϊόντος φυσικής μαύρης ελιάς ποικιλίας Καλαμών μειωμένης αλατότητας», η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Pharae Palace της Καλαμάτας, την Κυριακή 27 Απριλίου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κύριος Στέλιος Δρυς, Διευθύνων Σύμβουλος του συντονιστή φορέα foodstandard Α.Ε. Ο κύριος Δρυς έπειτα από μια σύντομη αναφορά στο σκοπό της εκδήλωσης, μίλησε για τη σπουδαιότητα του προγράμματος, καθώς και για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η συνεισφορά του έργου για τους ελαιοκαλλιεργητές του Α.Ε.Σ. Στέρνα, αποτέλεσε τον πυρήνα της ομιλίας του κύριου Αδαμόπουλου Σταύρου, Προέδρου της Α.Ε.Σ. Στέρνας. Ο ίδιος, τόνισε ότι με βάση τα αποτελέσματα του έργου, ο Συνεταιρισμός θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός νέου προϊόντος ελιάς Καλαμών χαμηλής αλατότητας με υποκατάσταση του χλωριούχου νατρίου κατά 50% από χλωριούχο κάλιο.

Ο καθηγητής του τμήματος Επιστήμης, Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γ.Π.Α. κύριος Ευστάθιος Ζ. Πανάγου, κάνοντας την παρουσίαση των σημαντικών αποτελεσμάτων του έργου, αναφέρθηκε στις ενέργειες που ακολούθησαν, προκειμένου το LowSaltOlives από ιδέα, να γίνει πράξη. Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους συμμετέχοντες καθώς και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ αυτών, ολοκλήρωσε την όμορφη εκδήλωση.

Με σεβασμό προς την αγορά και τους καταναλωτές, το συγκεκριμένο έργο εξ’ αρχής υπηρέτησε την προσπάθεια για τη δημιουργία πιο υγιεινών και ισορροπημένων διατροφικών επιλογών, χωρίς θυσία της γεύσης και της διατροφικής αξίας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις