Συνταγή: Vegan «θαλασσινή» μακαρονάδα

Pixabay
Η συνταγή από τη Barilla
Πώς μπορείτε να απολαύσετε μία μακαρονάδα με «θαλασσινό» άρωμα αν ακολουθείτε vegan διατροφή;
Η συνταγή από τη Barilla αποτελεί μια εναλλακτική φτιαγμένη με σάλτσα με βάση την τομάτα και μια ποικιλία από ξηρούς καρπούς και φύκια για να μιμούνται τις γεύσεις της θάλασσας.
Υλικά:
Υλικά
| 320 γρ | Barilla® Spaghetti No.5 | 
| 150 γρ | Κάσιους, μουλιασμένα και στραγγισμένα | 
| 2 | Φύλλα φύκια nori, σκόνη | 
| 120 ml | Vegan λευκό κρασί | 
| 20 γρ | Κάπαρη | 
| 15 γρ | Σταφίδες | 
| 20 γρ | Κουκουνάρι | 
| 250 γρ | Πελτέ τομάτας | 
| 15 γρ | Κρέμα μουστάρδας | 
| – | Νερό Kombu | 
| 10 γρ | Φύκια kombu | 
| 1,5 | Λίτρο νερό | 
| 150 γρ | Τομάτες, χωρίς σπόρους και κομμένες σε λωρίδες | 
| 40 ml | Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO) | 
| 1 | Σκελίδα σκόρδο | 
| 1 | Ματσάκι βασιλικό, χοντροκομμένο | 
| – | Αλατοπίπερο | 
| – | Λάδι τσίλι ή θρυμματισμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά) | 
Εκτέλεση:
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε μια νύχτα ή βράζετε τα κάσιους για 30 λεπτά. Κόβετε τα κάσιους σε κύβους 1 εκ.
 - Μουλιάζετε τα kombu φύκια σε νερό για 30 λεπτά σε μια κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό. Ανάβετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά για να πάρετε τον ζωμό kombu.
 - Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα μουλιασμένα ή βρασμένα κάσιους, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και την κάπαρη. Συνεχίστε να προσθέτετε έως και 4 κουτάλες νερό Kombu ενώ μαγειρεύετε.
 - Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
 - Σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα προσθέτετε στη σάλτσα και τα σοτάρετε.
 
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










