Για ακόμα μία φορά, δεν λείπει η ελληνική «εκπροσώπηση» από τη λίστα του Taste Atlas

Ένα από τα πιο κοινά φαγητά που μπορεί να ζητήσει ένα παιδί και γεμίζει με μυρωδιές ένα σπίτι είναι οι κεφτέδες.

Πόσες παραλλαγές μπορεί να υπάρχουν; Εκατοντάδες!

Η γαστρονομική ιστοσελίδα TasteAtlas συγκέντρωσε τα 50 καλύτερα φαγητά παγκοσμίως με κεφτέδες και δημιούργησε ακόμα μία λίστα.

Φυσικά, για ακόμα μία φορά, δεν λείπει η ελληνική «εκπροσώπηση» από τη λίστα.

Στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκονται τα ελληνικά κεφτεδάκια με βαθμολογία κοινού 4.4/5. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, «Τα κεφτεδάκια είναι γευστικοί, αφράτοι και τρυφεροί ελληνικοί κεφτέδες που φτιάχνονται από συνδυασμό χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά, αυγά, μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά και καρυκεύματα όπως άνηθο, πιπέρι, μαϊντανό και ρίγανη. Το μείγμα διαμορφώνεται σε μικρές μπάλες που στη συνέχεια τηγανίζονται σε ελαιόλαδο. Το στρογγυλό τους σχήμα τα καθιστά ιδανικά για τα δημοφιλή ελληνικά πικνίκ, όπου τα κεφτεδάκια καταναλώνονται ως σνακ, αλλά οι κεφτέδες μπορούν επίσης να καταναλωθούν ως ορεκτικά ή ως κύριο πιάτο. Συνιστάται να συνοδεύετε τα κεφτεδάκια με λίγο βούτυρο και λίγο χυμό λεμονιού για επιπλέον γεύση».

Το επόμενη ελληνικό πιάτο κάνει την εμφάνισή του στην τρίτη θέση της λίστας του Taste Atlas. Και πρόκειται για τα γιουβαρλάκια με βαθμολογία 4.5/5 από το κοινό. «Αυτή η πλούσια ελληνική σούπα συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και έναν κρεμώδες, γευστικό ζωμό. Τα κεφτεδάκια και ο ζωμός είναι συνήθως καρυκευμένα με διάφορα φρέσκα μυρωδικά, και το όλο πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη αβγολέμονο -την κρεμώδη σάλτσα αυγού και λεμονιού- που πήζει το ζωμό και προσθέτει τη χαρακτηριστική πικάντικη γεύση. Παραδοσιακά συνδέεται με τη χειμερινή περίοδο, τα γιουβαρλάκια συνοδεύονται συνήθως με ψωμί και απολαμβάνονται ως θρεπτικό κυρίως πιάτο», γράφει το Taste Atlas.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις