Ποια είναι τα new entries για το 2023

H γευσιγνωστική πυξίδα των Χρυσών Σκούφων έδειξε βορειοδυτικά και συγκεκριμένα στο Ιόνιο Πέλαγος, φέρνοντας για ακόμη μία φορά –την ενδέκατη στη σειρά– το κερκυραϊκό “Etrusco” του Έκτορα Μποτρίνι στην πρώτη θέση των εστιατορίων της επικράτειας και μάλιστα ως το μοναδικό που τιμάται με δύο Χρυσούς Σκούφους, καθώς βαθμολογήθηκε με 17/20.

Στη διάρκεια της τελετής, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου, στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρεταννία”, βραβεύτηκαν συνολικά 39 εστιατόρια: 17 από αυτά βρίσκονται στην Αθήνα, 10 στις Κυκλάδες, 4 στα Επτάνησα, 3 στη Χαλκιδική, 2 στην Πελοπόννησο και από ένα σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κρήτη.

Τα new entries για το 2023 είναι 9: “Delta”, “Botrini’s Santorini”, “Varoulko Santorini”, “Baos”, “Fiore”, “Kooc Secrets”, “Makris Dégustation”, “Melia” και “Le Pavillon”.

Την επετειακή βραδιά επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και παρουσίασαν τρία ζευγάρια εξαιρετικών ηθοποιών, που είχαν μεταξύ τους κάτι κοινό: Στη διάρκεια των 30 χρόνων του θεσμού έχουν ξαναβρεθεί (κάποιοι παραπάνω από μία φορά) στη σκηνή ως masters of ceremony των Χρυσών Σκούφων.

Η βραδιά άνοιξε με τον Στέλιο Μάινα και τον Άκη Σακελλαρίου, συνεχίστηκε με τη Ναταλία Δραγούμη και την Εβελίνα Παπούλια και έκλεισε με τον Γιώργο Καραμίχο και τον Κρατερό Κατσούλη.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκε στο κοινό η 30χρονη πορεία του θεσμού, οι 19 πρωτοπόροι επιχειρηματίες και σεφ, που στη διάρκεια αυτών των ετών άνοιξαν καινούργιους γαστρονομικούς δρόμους, οι μεγάλοι διάστεροι και τριάστεροι σεφ του εξωτερικού, οι οποίοι ήρθαν προκειμένου να δημιουργήσουν τα ανεπανάληπτα dîner de gala των τελετών απονομής, αλλά και οι μεγάλοι μας Έλληνες σεφ οι οποίοι, στις τελετές απονομής αυτών των 30 χρόνων, μας ενθουσίασαν με τα μοναδικά τους μενού.

Επίσης, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν μια ευρηματική συρραφή από τα καλύτερα στιγμιότυπα των παρουσιάσεων των τελετών απονομής, με πρωταγωνιστές την αφρόκρεμα των Ελλήνων ηθοποιών και υπό τησκηνοθετική μπαγκέτα κορυφαίων δημιουργών του θεάτρου μας.

Το δείπνο της φετινής τελετής δημιούργησαν οι 11 επιδραστικότεροι σεφ της Ελλάδας, έτσι όπως τους ανέδειξαν μέσα από μια μεγάλη ψηφοφορία οι 220 βραβευμένοι με Χρυσό Σκούφο (ή υποψήφιοι για Χρυσό Σκούφο) σεφ αυτών των 30 χρόνων.

Είναι οι: Έκτορας Μποτρίνι, Σωτήρης Ευαγγέλου, Αθηναγόρας Κωστάκος, Τάσος Μαντής, Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Μπαξεβάνης, Χριστόφορος Πέσκιας, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Παύλος Κυριάκης, Ερβέ Προνζάτο και Θάνος Φέσκος.

Τα βραβεία Top Notch, στα εστιατόρια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 14,5 στα 20 και βρίσκονται ένα σκαλοπάτι πριν τον Χρυσό Σκούφο, θα απονεμηθούν στις 2 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο “Grand Hyatt Athens”.

Δείτε ΕΔΩ όλους τους νικητές των Χρυσών Σκούφων

Με πληροφορίες από athinorama.gr

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις