Οι συμβουλές του ΕΦΕΤ

Τον ασφαλή τρόπο με τον οποίο πρέπει να χειριζόμαστε το κοτόπουλο όταν θέλουμε να το μαγειρέψουμε επισημαίνει στους καταναλωτές ο ΕΦΕΤ.

Στη σελίδα του στο Facebook έχει αναρτήσει βίντεο στο οποίο δείχνει τη σωστή διαδικασία επισημαίνοντας:

«Καλό είναι να μην πλένουμε το ωμό κοτόπουλο κάτω από τη βρύση, γιατί κατά το πλύσιμο πετάγονται σταγόνες στις επιφάνειες της κουζίνας μας σε σημεία που δεν μπορούμε να δούμε εύκολα.

Έτσι μπορεί, διάφορα βακτήρια που υπάρχουν στην επιφάνεια του κοτόπουλου να διασκορπιστούν στον χώρο σε ακτίνα μέχρι 80 εκατοστά, ανάλογα με τη ροή του νερού και να μολύνουν τα σκεύη μας, τα εργαλεία κουζίνας, τις επιφάνειες κοπής ή άλλα τρόφιμα.

Για να πλύνουμε ωμό πουλερικό κάτω από τη βρύση, πρέπει να είμαστε σε θέση με ιδιαίτερη προσοχή να διασφαλίσουμε την αποφυγή διασποράς του νερού στους χώρους της κουζίνας μας.

Επίσης, δεν ξεχνάμε όταν  χειριζόμαστε ωμό πουλερικό να πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας καθώς και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε, πριν και μετά από τον χειρισμό του και να πλένουμε και να απολυμαίνουμε, τι επιφάνειες κοπής πάνω στις οποίες δουλέψαμε».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις