Επαγγελματίες με δεκάδες διακρίσεις που ξεχωρίζουν για τις μαγειρικές τους ικανότητες

Του πιο επιδραστικούς σεφ στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας κλήθηκαν να ψηφίσουν 200 κορυφαίοι επαγγελματίες του κλάδου, με αφορμή τα 30 χρόνια της διοργάνωσης των Χρυσών Σκούφων. Επιλέχτηκαν σεφ που είναι εν ενεργεία σήμερα, δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εθνικότητας και είτε είναι υποψήφιοι για βράβευση το 2023 για Χρυσό Σκούφο, για Top Notch ή για Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, είτε έχουν βραβευτεί μέσα στα 30 χρόνια του Θεσμού, είτε είναι σεφ που έχουν επηρεάσει με τη δουλειά τους τα γευστικά πράγματα στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζητήθηκε από τους σεφ που συμμετείχαν στην ψηφοφορία να επιλέξουν ελεύθερα από ένα έως τρία άτομα σε αξιολογική σειρά τα οποία θεωρούν ότι έχουν επηρεάσει τους ίδιους και τους συναδέλφους τους, αλλά και τη γαστρονομική σκηνή της χώρας. Μάλιστα, κανένας από αυτούς δεν μπορούσε να ψηφίσει τον εαυτό του.

Οι σεφ που ξεχώρισαν διακρίνονται για τις δεξιότητές τους στην κουζίνα, την επίδραση στην ελληνική γαστρονομία αλλά για τις δεκάδες βραβεύσεις τους κατά την διάρκεια της μαγειρικής τους καριέρας. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Έκτορας Μποτρίνι, ο “βασιλιάς” των Χρυσών Σκούφων ενώ την “χρυσή” τριάδα συμπληρώνουν ο Σωτήρης Ευαγγέλου και ο Αθηναγόρας Κωστάκος.

Οι 10 πιο επιδραστικοί σεφ της Ελλάδας

1.Έκτορας Μποτρίνι – 316 βαθμοί
2.Σωτήρης Ευαγγέλου – 177 βαθμοί
3.Αθηναγόρας Κωστάκος – 119 βαθμοί
4.Τάσος Μαντής – 102 βαθμοί
5.Λευτέρης Λαζάρου – 100 βαθμοί
6.Γιάννης Μπαξεβάνης – 84 βαθμοί
7.Χριστόφορος Πέσκιας – 78 βαθμοί
8.Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος – 74 βαθμοί
9.Παύλος Κυριάκης – 44 βαθμοί
10.Θάνος Φέσκος – 36 βαθμοί
Herve Pronzato – 36 βαθμοί

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις