Ποια προϊόντα είναι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές στην κουζίνα της χώρας μας

Το Taste Atlas, ο δημοφιλής ιστότοπος που μελετά τις διαφορετικές κουζίνες και το φαγητό ανά τον κόσμο, δημοσίευσε ένα νέο άρθρο με τα δημοφιλέστερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή μαγειρική κάθε χώρας.

«Από τη βάση δεδομένων μας, έχουμε αντλήσει πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή διαφόρων πιάτων. Οι διαφορές ανάμεσα στις κουζίνες/χώρες είναι, όπως αναμενόταν, τεράστιες. Ενώ ορισμένες χώρες μπορεί να σας εκπλήξουν (κύμινο στο Μαρόκο ή κόλιανδρο στη Γεωργία!;), δεν υπάρχει άτομο που να μην μπορεί να μαντέψει ποιο είναι το πιο κοινό συστατικό στις γαλλικές συνταγές», αναφέρει η σελίδα στην δημοσίευσή της.

Ανάμεσα στις χώρες με τις οποίες καταπιάστηκε είναι φυσικά και η Ελλάδα στην οποία τα 5 υλικά που ξεχωρίζουν δεν θα σας εκπλήξουν. Το βασικό συστατικό σε κάθε ελληνικό πιάτο, σύμφωνα με το Taste Atlas, είναι φυσικά το ελαιόλαδο το οποίο χρησιμοποιείται σε ποσοστό 18,47%. Ακολουθεί το μαύρο πιπέρι που δίνει γεύση στα πιάτα και συναντάται στο 12,50% των φαγητών, ενώ στην τρίτη θέση βλέπουμε το κρεμμύδι με ποσοστό 11,08% καθώς η προσθήκη του δίνει πάντα νοστιμιά στις μαγειρικές μας παρασκευές. Έπειτα το σκόρδο συνοδεύει κάθε μας πιάτο σε ποσοστό 10,51% και τέλος η ρίγανη, ένα άκρως ελληνικό προϊόν, συναντάται στην ελληνική κουζίνα σε ποσοστό 7,39%.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις