Το περιεχόμενο βίντεο έχει γίνει ένα ισχυρό εργαλείο για τις επιχειρήσεις ώστε να προσεγγίσουν και να αλληλεπιδράσουν με ένα παγκόσμιο κοινό. Οι επιχειρήσεις ενσωματώνουν περιεχόμενο βίντεο στη στρατηγική ηλεκτρονικού εμπορίου, δημιουργώντας μια νέα τάση στο e – commerce, τις αγορές μέσω βίντεο.

Αυτή η τάση αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δημοφιλής το 2023. Με τις αγορές μέσω βίντεο, οι πελάτες απολαμβάνουν μια καθηλωτική εμπειρία αγορών από την άνεση του σπιτιού τους. Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να αυξήσουν την αφοσίωση των πελατών μέσω του περιεχομένου που δημιουργείται από τους ίδιους τους χρήστες. Οι αγορές βίντεο προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις.

Οι πελάτες μπορούν να δουν τα προϊόντα λεπτομερώς και να λάβουν όλες τις πληροφορίες πριν κάνουν μια αγορά. Επιτρέπει επίσης στους πελάτες να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το προϊόν και να λαμβάνουν απαντήσεις από έμπειρους συνεργάτες πωλήσεων.

Εικονική πραγματικότητα ηλεκτρονικές αγορές

Freepik

Τα πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις

Για τις επιχειρήσεις, οι αγορές μέσω βίντεο παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά των πελατών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τις προσφορές τους ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών.

Οι έμποροι λιανικής θα έχουν πρόσβαση σε εξελιγμένες λύσεις που επιτρέπουν στους πελάτες να εξερευνούν προϊόντα χρησιμοποιώντας τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) ή εικονικής πραγματικότητας (VR). Αυτό επιτρέπει στους αγοραστές να αλληλοεπιδρούν με τα προϊόντα σαν να βρίσκονταν σε πραγματικό κατάστημα, επιτρέποντάς τους να δουν πώς φαίνονται και αισθάνονται τα προϊόντα πριν λάβουν μια απόφαση αγοράς.

Βασιζόμενοι σε μεγαλύτερο βαθμό σε ψηφιακές λύσεις, όπως οι πλατφόρμες αγορών βίντεο, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τα γενικά έξοδα παρέχοντας στους πελάτες ποιοτικές υπηρεσίες και υποστήριξη πελατών από έμπειρους συνεργάτες πωλήσεων που διατίθενται 24/7 μέσω chatbot ή ζωντανών λειτουργιών συνομιλίας εντός της πλατφόρμας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις