Οι τάσεις στο φαγητό που θα ανακαλύψουμε το 2023

Ποια είναι γεύση, το σνακ και η κουζίνα της χρονιάς για φέτος
H γαστρονομία είναι ένας μοναδικός κόσμος που εξελίσσεται και αλλάζει συνεχώς και πολλές φορές σε αυτήν την αλλαγή συμβάλουν και οι τάσεις στο φαγητό που πλέον μοιάζουν με ένα κύμα ενδιαφέροντος προς μια νέα ανακάλυψη, που μπορεί να μείνει μόνιμα στις διατροφικές μας επιλογές ή να ξεχαστεί μέχρι να έρθει η επόμενη χρονιά. Οι τάσεις στο φαγητό για το 2023 θα έλεγε κανείς πως έχουν επηρεαστεί από τα social media τα οποία πλέον αποτελούν πηγή έμπνευσης ακόμη και για την γαστρονομία, αφού μπορούν να πείσουν τους ανθρώπους να δοκιμάσουν πράγματα τα οποία μπορούν να γίνουν και μέρος της καθημερινότητάς τους. Το New York Times έκανε ορισμένες προβλέψεις σχετικά με τι θα δούμε στις κουζίνες των εστιατορίων την νέα χρονιά, τι θα μαγειρέψουμε οι ίδιοι και τι ψάξουμε απεγνωσμένα να βρούμε στα σούπερ μάρκετ.
Αυτές είναι οι τάσεις στο φαγητό που θα συναντήσουμε το 2023
Η γεύση της χρονιάς
Η αλμύρα της θάλασσας έχει την τιμητική της. Τα στρείδια, οι δαγκάνες καβουριών και τα όστρακα συνδυασμένα με κοκτέιλ δίπλα στο κύμα είναι μια τάση που έχει γεννηθεί και αναμένεται να συνεχιστεί. Τα λαχανικά της θάλασσας όπως τα φύκια και τα θαλάσσια πλάσματα όπως το uni έχουν εξασφαλίσει θέσεις σε πολλές λίστες τάσεων.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η λέξη της χρονιάς
Ο όρος climatarian ανήκει πλέον στο 2022. Ο νέος όρος είναι regenivore. Δεν είναι πλέον η βιώσιμη διατροφή στο επίκεντρο καθώς μια νέα γενιά θέλει τροφή από εταιρείες που θεραπεύουν ενεργά τον πλανήτη μέσω της γεωργίας που μειώνει τον άνθρακα, των πιο αυστηρών πολιτικών για την καλή διαβίωση των ζώων και της δίκαιης μεταχείρισης των ανθρώπων που καλλιεργούν και επεξεργάζονται τρόφιμα.
Το σνακ της χρονιάς
Καθώς βρισκόμαστε επάνω στο κύμαενός εμμονικού ενδιαφέροντος για όλες τις μορφές τηγανητού κοτόπουλου, οι τραγανές πέτσες κοτόπουλου θα γίνουν το απόλυτο σνακ φέτος. Είναι η βάση για νάτσος στις καντίνες του δρόμου ενώ συνδυάζονται μ σάλτσα και καρυκεύματα ως ορεκτικά στα εστιατόρια. Οι αυξανόμενες τιμές του κοτόπουλου κάνουν τους σεφ να αναζητούν τρόπους να πάρουν περισσότερα από το πτηνό.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η κουζίνα της χρονιάς
Η ιαπωνική κουζίνα έχει γίνει εδώ και χρόνια αγαπημένη σε όλον τον κόσμο. Αυτήν την χρονιά όμως οι τάσεις απαιτούν τον συνδυασμό της με άλλες δημοφιλής κουζίνες σε ένα αποτέλεσμα που πολλοί θα λατρέψουν. Για παράδειγμα, σε πολλά εστιατόρια ανά τον κόσμο συναντάμε ήδη την ιαπωνική κουζίνα “παντρεμένη” με την περουβιανή, την ιταλική κ.α..
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










