Δεκάδες δράσεις για μικρούς και μεγάλους με πρωταγωνιστή το ελληνικό προϊόν

Τριήμερο φεστιβάλ διοργανώνει ο Δήμος Ερμιονίδας και η Κοινότητα Κρανιδίου για την ελιά και το ελαιόλαδο από τις 11 μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου. Η 10η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί στο Κρανίδι προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια ολοκληρωμένη εμπειρία. «Εκθέσεις, εκδηλώσεις γαστρονομίας, μουσική και χορός θα περιστρέφονται γύρω από τον μεγάλο θησαυρό του τόπου μας και της παράδοσής μας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Ερμιονίδας.

Η κατανάλωση του καρπού της Ελιάς αποτελεί βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφής, είναι ένα δέντρο που αγαπά τον ήλιο και την θάλασσα του τόπου μας, μεγαλώνει και σε άγονα εδάφη και έχει μεγάλη αντοχή στην ανομβρία. Η συγκομιδή της Ελιάς ξεκινά στα τέλη του Σεπτέμβρη και τελειώνει τον Φεβρουάριο ανάλογα με την ποικιλία, ώστε να έχουμε στο τραπέζι μας το ευλογημένο λάδι που έχει θρέψει γενιές και γενιές στον τόπο μας, τόσο σε περιόδους ευμάρειας όσο και σε περιόδους στέρησης. Ο Δήμος Ερμιονίδας, η Κοινότητα Κρανιδίου, οι αρμόδιοι φορείς, οι εθελοντές και οι κάτοικοι του Κρανιδίου προετοιμάζουν μια Γιορτή που απαντά στο ερώτημα: Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσουμε και να προβάλουμε τον τόπο μας και τα προϊόντα του;

«Σας καλούμε να ζήσουμε παρέα μια γαστρονομική εμπειρία, να απολαύσουμε την Έκθεση τοπικών προϊόντων με πρωταγωνιστές την Ελιά και το Ελαιόλαδο, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία ελαιολάδου, βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και μουσική και χορό» υπογραμμίζει ο Δήμος Ερμιονίδας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις