Από την εταιρεία Δίρφυς

Εξαιρετική τροφή με ιδιαίτερα αρώματα, γεύσεις και υφές τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. «Πρωταγωνιστούν» επίσης τόσο σε συνταγές της υψηλής γαστρονομίας, αλλά και σε απλά καθημερινά πιάτα.

Αυτές είναι τρεις διαφορετικές συνταγές με μανιτάρια από την εταιρεία Δίρφυς.

Μπρουσκέτα σύκου με μανιτάρια λεντινούλα

(By executive chef Dave J Critchley)

Υλικά

4 φέτες ψωμί

1 Βάζο “Askada” Άλειμμα Σύκου – Organic fig spread

4 φρέσκιες Λεντινούλες Δίρφυς

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγη γραβιέρα

Λίγο φρέσκο ελαιόλαδο

Ανθός Αλατιού Μάνη,

φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού από την μια πλευρά προσέχοντας να ροδίσουν ελαφρά και να αποκτήσουν με τραγανή θωράκιση.

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις Λεντινούλες και τεμαχίζουμε σε ομοιόμορφες φετούλες περίπου 5mm πάχος. Στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια μας για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ανθό αλατιού και το πιπέρι και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Τρίβουμε τη σκελίδα σκόρδο πάνω στο ψωμί με έντονες γρήγορες κινήσεις σαν να σβήνουμε με γόμα.

Απλώνουμε το άλειμμα σύκου, τα μανιτάρια και στο τέλος τρίβουμε την γραβιέρα μας.

Ρεβίθια «παντρεμένα» με μανιτάρια

Υλικά

500γρ ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)

2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ αλάτι

1 κ.γ πιπέρι

1 συσκευασία ¨Κριθαρότο με βασιλομανίταρα Δίρφυς 280g¨

Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα υλικά (εκτός από το κριθαρότο και το μισό ελαιόλαδο) σε χύτρα ταχύτητος και τα σκεπάζετε με νερό μέχρι και 4-5 εκατοστά πάνω από την επιφάνειά τους.

Μόλις αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα, βράζετε για 20 λεπτά.

Κατεβάζετε από τη  φωτιά, ανοίγετε και προσθέτετε τη συσκευασία ¨Κριθαρότο μανιταριών Δίρφυς¨.

Βράζετε σε μέτρια φωτιά για άλλα 15-20 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι, μέχρι να χυλώσει το φαγητό (εάν δείτε ότι τα υγρά δεν φτάνουν αδειάστε και ένα ποτήρι ζεστό νερό).

Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι. Εάν θέλετε σερβίρετε με φρέσκια ρίγανη και ένα φυλλαράκι δυόσμο.

Σπετσοφάι μανιταριών

Υλικά

1 Μεζεδάκι Λεντινούλα ΔΙΡΦΥΣ

1 Ποικιλία Φάρμας αποξ. μανιτάρια ΔΙΡΦΥΣ

2 πιπεριές Φλωρίνης

2 πράσινες πιπεριές

1 μικρό κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

1 φυλλαράκι δάφνη

1 κ.γ. γλυκό μπούκοβο

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε το βαζάκι με τα αποξηραμένα μανιτάρια με λευκό κρασί και το αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε το περιεχόμενο από ένα βαζάκι μεζεδάκι Λεντινούλα (με το λάδι της), τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις μαραθούν οι πιπεριές σβήνουμε με το κρασί του μουλιάσματος αδειάζοντας και τα ξερά μανιτάρια που έχουν μουλιάσει.

Διαλύουμε τον πελτέ, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να δέσει (περίπου 15-20 λεπτά). Προαιρετικά, προσθέτουμε 4-5 κομμάτια μοσχαρίσιο λουκάνικο που το έχουμε σοτάρει.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις