Το Κτήμα Σεμέλη «Οινοποιείο της Χρονιάς 2025» από τον CEUCO

Μια κορυφαία διεθνής διάκριση που επισφραγίζει τη δέσμευση του Κτήματος στην ποιότητα, την καινοτομία και την ανάδειξη του ελληνικού κρασιού
Μια κορυφαία διάκριση με διεθνή αντίκτυπο επιβεβαιώνει το όραμα, την αφοσίωση και την ποιότητα που χαρακτηρίζουν το Κτήμα Σεμέλη. Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στο O Grove της Γαλικίας, ο CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας) τίμησε το Κτήμα με τον τίτλο “Οινοποιείο της Χρονιάς 2025”, στο πλαίσιο του 22ού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας.
Η αναγνώριση αυτή αποτελεί επιστέγασμα της διαρκούς προσήλωσης του Κτήματος Σεμέλη στην ποιότητα, την έρευνα και την ανάδειξη του ελληνικού terroir. Από την καλλιέργεια των αμπελώνων σε Νεμέα και Μαντινεία, έως τις σύγχρονες πρακτικές οινοποίησης και τη μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, η ομάδα του Κτήματος εργάζεται με συνέπεια για τη δημιουργία κρασιών ανώτερης ποιότητας, με αυθεντικότητα, ισορροπία και ξεχωριστό χαρακτήρα.
Το βραβείο παρέλαβε η Αλεξάνδρα Χατζηλάσκαρη, Group Chief Hospitality Officer του ομίλου Ελληνικά Οινοποιεία, εκπροσωπώντας το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται καθημερινά για την ανάπτυξη και την προβολή της ελληνικής οινοποιίας, εντός και εκτός συνόρων.
Η διάκριση αυτή εντάσσεται σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης, κατά την οποία το Κτήμα Σεμέλη έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την περιοχή της Νεμέας και για την ελληνική οινοποιία συνολικά. Με στρατηγική εξωστρέφειας, υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και επένδυση στη σύγχρονη οινοποιεία, το Κτήμα συνεχίζει να προβάλλει δυναμικά το ελληνικό κρασί στη διεθνή σκηνή.
Το Κτήμα Σεμέλη, μέλος του ομίλου Ελληνικά Οινοποιεία, συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, τιμώντας τη μακρά οινική παράδοση της χώρας και προσβλέποντας σε ένα μέλλον με ακόμη περισσότερη καινοτομία, δημιουργικότητα, εξωστρέφεια και διεθνείς διακρίσεις.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










